Hirdetés - Nagyböjt 3. vasárnap (2008. febr. 24 - márc. 2.)

1. Péntekenként délután 5 órától keresztúti ájtatosságok vannak a lelkiségi csoportok vezetésével. Köszönjük a Máltai Szeretetszolgálat, a Focoláre és, Karitászl szolgálatát. Kérjük a következő alkalommal a Neokatekumen és a Karimatikus közösséget a következő keresztút megtartására. A hirdetőtáblán ki van téve a keresztutak megtartásának sorrendje. A nagyböjt alatt az Irgalmasság Rózsafűzére reggel a mise előtt 6:40-től van.

2. Megérkeztek a Szentírások, át lehet venni a sekrestyében, illetve továbbra is lehet még rendelni.

A Bibliák megáldásának harmadik alkalma nagyböjt harmadik vasárnapján (ma) a 11 órás szentmisén, a negyedik alkalom a jövő vasárnap, az esti szentmisén lesz a hirdetés után az oltár előtt.

3. Azok számára, akik 2008-ban szeretnének esküdni a templomban. A közös jegyes oktatás február 26-án kedden este fél 7 -kor folytatódik.

4. Vasárnap (ma) gyűjtünk a katolikus iskolák javára a két padtömb közötti faládikóban.

5. Kérjük a Képviselőtestületi tagokat, hogy a zárszámadási gyűlésre jöjjenek el, amely február 27-én, szerdán este fél 7-kor lesz.

6. A hirdetéstől eltérően nem ma, hanem jövő vasárnap délután 5 órakor lesz a medugorjei Szentségimádás.

7. Húsvéti képeslapok kaphatóak a kisasztalkán, 25,- és 30,- Ft-ért.

8. A Fokolare lelkiség szervezésében Kecskeméten tart koncertet március 13-án csütörtökön este 6 órától GENROSSO nemzetközi együttes, akik „Sreetlight „Az utca fénye" musicalt adják elő, amely igaz történetet dolgoz fel, az erőszak elleni küzdelemről. Bérmálkozóknak, fiataloknak és lélekben fiataloknak ajánljuk. Jelentkezni lehet sekrestyében, a plébánián illetve Csaba atyánál, aki elegendő jelentkező esetén busszal elkíséri az érdeklődőket. A jegyek ára: 18 év alatt 500,- Ft, 18 év fölött 1.000,- Ft. Az útiköltséghez 1.000,- Ft hozzájárulást kérünk a nem diákoktól.

7. Már előre hirdetjük, hogy az évi nagyböjti lelkigyakorlat ideje 2 hét múlva, március 7-9-ig tart. A lelkigyakorlatot vezeti Dr. Keresztes Pál paksi plébános. Március 8-án szombaton délelőtt 9 órától lesz az első gyónók és elsőáldozók gyónása. Délután 3 órától a felsősök és a bérmálkozók lelki napja lesz gyónási lehetőséggel. Az idén bérmálkozók számára ez a program kötelező. A bérmálás időpontja május 31-én, szombaton délután 5 óra.