Hirdetés - Nagyböjt 5. vasárnap (2008. márc. 9 - 16.)

1. Péntekenként délután 5 órától keresztúti ájtatosságok vannak a lelkiségi csoportok vezetésével. Köszönjük a Házas-Hétvége Közösségének a szolgálatát. Kérjük a következő alkalommal az Ifjúságot keresztút megtartására. Az Irgalmasság Rózsafűzére reggel a mise előtt 6:40-től lesz.

2. Ma (vasárnap) a Szentföld szent helyeinek támogatására gyűjtünk szintén a két padtömb közötti faládikóban.

Március 13-án csütörtökön délután 5 óráról fatimai imaóra, majd fél 6-tól Szentségimádás lesz.

3. Húsvéti képeslapok kaphatók a kisasztalkán.

4. A Fokolare lelkiség szervezésében Kecskemétre a GENROSSO koncertre csütörtökön 13-án délután fél 4-kor indul a busz a Béla király térről.

5. Az évi nagyböjti lelkigyakorlat következő alkalmaira is várjuk a kedves testvéreket. Este 6 órakor szentmise elmélkedéssel, előtte 5 órától gyóntatás. A lelkigyakorlatot vezeti Dr. Keresztes Pál paksi plébános.

6. Letelt az egyházközségi Képviselőtestületnek az 5 éves megbízatása, ezért a mai vasárnaptól kezdve két héten át, március 16-ig lehet jelölteket javasolni az új Képviselőtestületbe. Természetesen a jelölő is adja meg nevét címét és a jelölt elérhetőségét is kérjük közölni. Javasoljuk, hogy először beszéljenek a jelölttel, hogy vállalja e a jelölést. A két padtömb közötti jobboldali asztalkán lévő piros dobozba lehet bedobni a jelöltek neveit.

7. Jövő vasárnap a ¾9-es szentmise keretében lesz a barkaszentelés körmenettel. A többi mise elején is megáldjuk a hozott barkákat. A passióéneklés a 11 órás szentmisén lesz.

8. Szintén jövő vasárnap délután fél 3-tól lesz a Házas-Hétvége Közösségének a nagyböjti találkozója a közösségi házban, este közösen átjövünk az esti misére. Szeretettel várjuk az új hétvégés párokat is.

9. Kérnénk, hogy jelezzék azon betegek nevét és címét, akik szeretnék elvégezni Húsvéti szentgyónásukat. Március 18-án, kedden délelőtt megyünk a betegekhez.

10. Megérkezett a Jóhír, egyházmegyi újság az újságos asztalkáról megvásárolható.

11. Az egyházközségi Képviselőtestületi tagokat kérem, hogy sekrestyében vegyék át meghívójukat a Katolikus iskola 15 éves jubileumi ünnepségére.

Egyben kérem Képviselőtestületi tagokat, hogy jelentkezzenek a nagycsütörtök esti lábmosásra, illetve a nagypénteki Remetei keresztútra. A keresztútra a lelkiségekből is kérünk egy-egy főt.

12. Amennyiben még valaki szeretne rendelni Bíró László püspök úrról készült könyvet, megteheti a sekrestyében, mert újra kiadják.

13. A továbbiakban az eddigitől eltérő színes mécsest is égethetünk az állványokon, amit csökkentett munkaképességűektől vásároltunk. Ha azokat a mécseseket égetjük, akkor őket is támogatjuk.

14. Jövő vasárnap este 6 órakor Bátaszéken élő Passiójáték lesz szentmise keretében.

15. Március 29-én, szombaton az országos karizmatikus találkozóra Pécsre külön buszt indítunk. Indulás reggel 7-kor a Béla térről. Jelentkezés a sekrestyében 1.000,- Ft útiköltség befizetésével március 20-ig.

16. Ugyancsak március 29-én szombatra már korábban megszerveztünk egy zarándoklatot Celldömölkre, ahol a mi Remetei kegyszobrunk hasonmása van. A képviselőtestületből jelentkeztek, akik el tudnak jönni, kérem, hogy a lelkiségi csoportokból is jelentkezzenek legalább 2 fővel erre a közös zarándoklatra. Jelentkezés a sekrestyében, vagy a plébánián.

17. Kis Szent Teréz ereklye szekszárdi ittlétéről DVD készült. Időtartam: 95 perc, ára: 800,- Ft. Kérjük, hogy aki rendelni szeretne a mise után a sekrestyében jelezze. Valószínűleg már a jövő vasárnap át is lehet venni.

18. Az idén nagyhét miatt 15-én, szombaton ünnepeljük Szent József ünnepét a reggeli misében.