Hirdetés - Húsvét 6. vasárnap (2008. ápr. 27 - máj. 4.)

1. A kispapok részére több, mint 60 ezer Ft-ot küldtünk el. Minden adakozónak köszönjük.

2. Vasárnap (ma) estig lehet az egyházközségi jelöltekre leadni a szavazatokat. A Belvárosi templomban 13 név van, és itt 8 nevet kell bejelölni. Az első 8 nyolc tényleges tag lesz, míg a többi 5 ember a póttagok közé kerül be. A bejárattól jobbra levő piros dobozba lehet elhelyezni a szavazócédulát. .

Az Újvárosi templomban az 5 jelöltből 3 tagot kell megjelölni a fennmaradó két tag pedig póttag lesz.

Május 5-én hétfőn este fél 7-től lesz az Új Képviselőtestület alakuló ülése a közösségi házban, amelyre a póttagokat is várjuk. A meghívót jövő vasárnap lehet átvenni a sekrestyében. Az eskütétel május 31-én délután 5 órakor kezdődő bérmálási szentmisén lesz.

3. A medugorjei Szentségimádás nem most, hanem jövő vasárnap lesz.

Akik jelentkeztek a medjugorjei zarándoklatra, kérjük minél hamarabb fizessenek be elölegként legalább 15.000,- Ft-ot Borbás Vendelné Margitkánál.

4. A helyi lelkipásztorok és a KÉSZ szervezésben a Biblai éve kapcsán a második előadás április 29-én, kedden este 6 órakor kezdődik a Plébánia közösségi Házában. Az előadó: Krahling Dániel bonyhádi evangélikus lelkész, témája: A Biblia Isten üzenete emberi hangon. Mindenkit sok szeretettel várunk.

5. Jövő szombattól a szombati és vasárnap esti misék fél 7-kor kezdődnek.

Május 1-jén, csütörtök este fél 6-kor lesz az első májusi litánia Szentségimádással egybekötve. Hétköznaponként hétfőtől péntekig este fél 6-kor lesznek a májusi litániák, kedden a reggeli szentmise után. Szombaton és vasárnap nem lesz. Péntekenként az irgalmasság Rózsafűzére reggel 6:40-től lesz.

Május hónaptól a szombat reggeli szentmisék a Remete kápolnában lesznek ¼ 8-tól. Ezért kérjük, a segítőket, hogy 29-én kedden a reggeli mise után jöjjenek a segíteni a Remete kápolnát kitakarítani.

6. A héten első csütörtök, délután 1 órától csendes Szentségimádás a kápolnában a lelkiségek részvételével.

Első pénteken gyóntatás a szokott módon. A betegekhez a szokott időben megyünk.

Szombaton ünnepélyes Rózsafűzér-imádság a Rózsafűzér társulat vezetésével fél 6-tól.

Jövő vasárnap Urunk mennybemenetelének ünnepe, templomunk búcsúnapja.

7. Megérkezett a májusi Adoremus és mellé küldtek gyerekeknek szóló Adomremust májusra, amelynek ára 240,- Ft. Kérjük, hogy akik szeretnék a gyerek Adoremust minden hónapban megvásárolni azok jelezzék a sekrestyében, hogy annyit rendeljünk, amennyire szükség van. Még kapható a Jóhír egyházmegyi újság is.

8. A Pünkösdi fesztivál keretében máus 9-én, péntek délután 5 órakor ökumenikus Istentisztelet lesz a Belvárosi templomban. Utána fél 6-tól koncert. Pünkösdhétfőn 12-én a délelőtti két mise között a szekszárdi kamarakórus hangversenye lesz szintén a Belvárosi templomban.