Hirdetés - Jézus mennybemenetele vasárnap (2008. május 4-11.)

1. A héten első hétfő, , délután 5 órakor a Jézus Szíve Család imaórája lesz a közösségi ház kápolnájában.

Hétfőn reggel ¾8-kor a katolikus iskolások miséje lesz.

2. Összeállt az új Képviselőtestület névsora a hirdetőtáblán illetve a Családunk újságban olvasható. Köszönjük a sok szavazatot, illetve gratulálunk a tényleges illetve a póttagoknak is.

Május 5-én hétfőn (holnap) este fél 7-től lesz az Új Képviselőtestület alakuló gyűlése a közösségi házban, amelyre a póttagokat is várjuk, illetve a 3 kiérdemesült 3 tagot is. A meghívót át lehet venni a sekrestyében. Az eskütétel május 31-én, szombaton délután 5 órakor kezdődő bérmálási szentmisében lesz.

3. A medugorjei Szentségimádás vasárnap /ma délután fél 6-kor lesz.

Akik jelentkeztek a medugorjei zarándoklatra kérjük fizessenek be előlegként legalább 15.000,- Ft-ot Borbásné Margitkánál.

4. Köszönöm azoknak akik segítettek a Remete kápolna takarításában.

5. A Pünkösdi fesztivál keretében május 9-én, pénteken délután 5 órakor ökumenikus Istentisztelet lesz a Belvárosi templomban, utána fél 6-tól hangverseny.

Pénteken a litánia a reggeli szentmise után lesz megtartva. Az irgalmasság Rózsafüzére pedig a mise előtt 6:40-től.

Pünkösd vasárnap rendes vasárnapi miserend lesz mindkét templomban.. Pünkösdhétfőn a Belvárosi templomban reggel ¾9-kor és 11 órakor lesz a szentmise, és a két mise között a szekszárdi kamarakórus hangversenye. Este nem lesz szentmise pünkösdhétfőn a Belvárosi templomban. Az Újvárosi templomban viszont délelőtt nem lesznek misék, hanem délután 5 órakor lesz a szentmise.

6. A pünkösdi ünnepek alatt gyűjtünk a két padtömb közötti faládikóban a szekszárdi Máltai Szeretetszolgálat javára, hogy tudjanak a rászoruló embereken segíteni.

7. "Az Első Szeretet Karizmatikus Közösség n e m első szerdán, hanem május 14-én az esti szentmise után tartja havi összejövetelét a kecskeméti Nehemiás Közösség részvételével a közösségi házban. Mindenkit szeretettel várunk!"

8. Már előre hirdetjük, hogy május 24-én, szombaton délelőtt 9 órától a Remetén egyházközségi nap lesz, amelyre sok szeretettel várjuk egyházközségünk tagjait, családokat gyerekekkel együtt, illetve a lelkiségeket, ahol a játékok mellett lesz főzőverseny is. Kérjük, jelezzék a sekrestyében vagy a plébánián azok, akik szeretnének főzni és a létszámot is, hogy hány főre főznek. A húst biztosítjuk a többi kelléket kell hozni.

9. Megjelent a Családunk Egyházközségi újság legújabb száma. Elnézést kérünk azoktól, akiknek a cikke most nem került be, mert ahhoz kevés volt az anyag, hogy még egy oldalt nyissunk, az aktuális egyházközségi dolgok kerültek előtérbe. Igyekszünk a beérkezett cikket aktuális időben megjelentetni.

10. Június 14-én, szombaton lesz Csigi Péter diakónus, papszentelése, amelyre buszt szeretnénk indítani. Kérem, jelentkezzenek, a sekrestyében a plébánián, vagy Borbásné Margitkánál. Az útiköltség 800,- Ft/fő.