Hirdetés - Pünkösd vasárnap (2008. május 11-18.)

1. Pünkösdhétfőn a Belvárosi templomban reggel ¾9-kor és 11 órakor lesz a szentmise, és a két mise között a szekszárdi kamarazenekar hangversenye. Este nem lesz szentmiseAz Újvárosi templomban viszont délelőtt nem lesznek misék, hanem délután 5 órakor lesz a szentmise. pünkösdhétfőn a Belvárosi templomban.

2. A pünkösdi ünnepek alatt gyűjtünk a két padtömb közötti faládikóban a szekszárdi Máltai Szeretetszolgálat javára, hogy tudjanak a rászoruló embereken segíteni.

3. Fataimai imaóra lesz 13-án, kedden délután 5 órakor. Szentmise nem lesz.

4. Az Első Szeretet Karizmatikus Közösség május 14-én az esti szentmise után tartja havi összejövetelét a kecskeméti Nehemiás Közösség részvételével a közösségi házban. Téma: Élet pünkösd után. Mindenkit szeretettel várunk!

5. Már előre hirdetjük, hogy május 24-én, szombaton délelőtt 9 órától a Remetén egyházközségi nap lesz, amelyre sok szeretettel várjuk egyházközségünk tagjait, családokat gyerekekkel együtt, illetve a lelkiségeket, ahol a játékok mellett lesz főzőverseny is. Kérjük, jelezzék a sekrestyében vagy a plébánián azok, akik szeretnének főzni és a létszámot is, hogy hány főre főznek. A húst biztosítjuk a többi kelléket hozni kell.

6. Június 14-én, szombaton lesz Csigi Péter diakónus, papszentelése, amelyre buszt szeretnénk indítani. Kérem jelentkezzenek, a sekrestyében a plébánián, vagy Borbásné Margitkánál. Az útiköltség 800,- Ft/fő.

7. A bátaszéki passsiót adja elő a bátaszéki Szent Cecilia kórus Sióagárdon, május 17-én vasárnap este 8 órakor a templomkertben. Mindenkit szeretettel várnak.

8. A Ladományból elszármazottakat szeretettel hívják a ladományi búcsúra jövő vasárnap 18-án délután 3 órára, aminek keretében megáldják a felújított keresztet is.

9. A Jézus Szíve Család országos zarándoklatára Máriaremetére szervezünk zarándoklatot Június 1-je vasárnapra. A szentbeszédet P. Julián ferences atya tartja. Jelentkezni a lehet a sekrestyében 2.000,- Ft befizetésével május 25-ig. Indulás reggel ¾7-kor visszaérkezés este 7 óra körül. Akinek van összecsukható széke, az hozza magával.

10. Megérkeztek a Bibliák. Akik megrendelték, átvehetik a sekrestyében, akik szeretnének rendelni még megtehetik. A Bibliák megáldása Úrnapján, május 25-én az esti mise keretében lesz.

11. Május 17-én szombaton az elsőáldozóknak próba, illetve gyónás lesz az elsőáldozásra. Legalább az egyik szülő kísérje el az elsőáldozót. Jövő vasárnap a ¾9-es mise keretében lesz az elsőáldozás. Gyülekezés a plébánia udvarán ½9-kor. Kérjük a fenntartott helyeket a gyerekeknek és szüleinek meghagyni.

A ministránsoknak próba Úrnapjára szombaton délelőtt 11 órakor lesz.

Az adóbevallásnál ne feledjük: a katolikus egyház technikai száma 0011. A második egy %-ot pedig valamelyik alapítványunk számára is fel lehet ajánlani. Ehhez adószámok vihetők a kisasztalkáról.

12. Május 19-én hétfőn este 7 órakor rendkívüli Léleképítő keretében színházi előadás lesz a Babits Művelődési Házban a Magyar Piéta címmel. A színdarab felidézi az 1944-es délvidéki eseményeket, egyben emléket állít a híveivel és magyarjaival sorsközösséget vállaló mártír lelkésznek, valamint a többi ártatlanul kivégzett 40.000 magyarnak. Belépőjegy kapható a sekrestyében.