Hirdetés - Szentháromság vasárnap (2008. május 18-25.)

1. A Máltai Szeretetszolgálat javára, több mint 50 ezer Ft jött össze, mindenkinek köszönjük.

2. Május 24-én, szombaton délelőtt 9 órától a Remetén egyházközségi nap lesz, amelyre sok szeretettel várjuk egyházközségünk tagjait, családokat gyerekekkel együtt, ill. a lelkiségeket, ahol a játékok mellett lesz főzőverseny is. Kérjük, a hét közepéig jelezzék a sekrestyében vagy a plébánián azok, akik szeretnének főzni és a létszámot is, hogy hány főre főznek. A húst biztosítjuk a többi kelléket hozni kell.

3. Jövő vasárnap Úrnapja, kérem a lelkiségi csoportokat, hogy szokásosan készítsék elő az Úrnapi oltárokat a ¾9 órás szentmiséhez kapcsolódóan. Kérjük, vasárnapig hozzanak rózsaszirmokat és a sekrestyével szemben lévő raktárban helyezzék el.

4. Június 14-én, szombaton lesz Csigi Péter diakónus papszentelése, amelyre buszt szeretnénk indítani. Jelentkezni lehet a sekrestyében, a plébánián, vagy Borbásné Margitkánál. Az útiköltség 800,- Ft/fő.

5. Csak szombat este: A bátaszéki passsiót adja elő a bátaszéki Szent Cecília kórus Sióagárdon május 17-én, szombat este 8 órakor a templomkertben. Mindenkit szeretettel várnak.

6. A Ladományból elszármazottakat szeretettel hívják a ladományi búcsúra jövő vasárnap, 18-án délután 3 órára, aminek keretében megáldják a felújított keresztet is.

7. A Jézus Szíve Család országos zarándoklatára Máriaremetére szervezünk zarándoklatot Június 1-je vasárnapra. A szentbeszédet P. Julián ferences atya tartja. Jelentkezni a lehet a sekrestyében 2.000,- Ft befizetésével május 25-ig. Indulás reggel ¾7-kor visszaérkezés este 7 óra körül. Akinek van összecsukható széke, az hozza magával.

8. Megérkeztek a Bibliák. Akik megrendelték, átvehetik a sekrestyében, akik szeretnének rendelni, még megtehetik. A Bibliák megáldása Úrnapján, május 25-én az esti mise keretében lesz. Újszövetségi Szentírás is kapható 800,- Ft-os áron, viszonylag nagybetűs kiadásban.

9. Május 22-én csütörtökön Szent Rita napján az esti szentmise után Rózsaszentelés lesz és imádkozunk a betegekért.

Jövő vasárnap délután ½ 6-kor medugorjei Szentségimádás lesz.

10. Az adóbevallásnál ne feledkezzünk meg a katolikus egyház technikai száma 0011. A második 1%-ot pedig valamelyik Alapítványunk számára is fel lehet ajánlani. Ehhez adószámok vihetők a kisasztalkáról.

11. Megérkezett a Bíró László püspök úrról szóló könyv utánrendelése, a sekrestyében megvásárolható azonfelül is, akik rendeltek.

12. Május 19-én hétfőn este 7 órakor rendkívüli Léleképítő keretében színházi előadás lesz a Babits Művelődési Házban a „Magyar Piéta" címmel. A színdarab felidézi az 1944-es délvidéki eseményeket, egyben emléket állít a híveivel és magyarjaival sorsközösséget vállaló mártír szerzetesnek, valamint a többi ártatlanul kivégzett 40.000 magyarnak. Belépőjegy kapható a sekrestyében.