Hirdetés - Évközi 10. vasárnap (2008. június 8-15.)

1. Június 13-án, pénteken délután 5 órakor Fatimai ájtatosság lesz.

2. Június 14-én, szombaton lesz Csigi Péter diakónus papszentelése. Reggel 8 óra 15 perckor indulunk a Béla király térről.

Újmiséje június 15-én, vasárnap délután fél 5-kor lesz itt a Belvárosi templomban. Az esti mise elmarad.

A két padtömb közötti faládikóban gyűjtünk adományokat az újmisés számára.

3. Jövő vasárnap a ¾9-es misén lesz a katolikus iskolások és a hittanosok évzáró miséje a Te Deum, amelyre sok szeretettel várjuk a gyerekeket szüleikkel együtt.

4. Pénteken délután 5 órakor lesz a katolikus iskolában a ballagás.

5. Az újvárosi templom belső festése megkezdődött, alatta a vasárnapi és a szombat esti szentmisék a Szent István házban vannak. A hétköznapi Istentiszteletek elmaradnak.

Köszönjük mindazoknak, akik eddig adakoztak a templom javára. Kb. fél millió forint jött össze adományból, s a Megyei Önkormányzat egyszázezer forinttal támogatta festési munkákat.

6. A Remete kápolna belső restaurálására nyertünk 2 millió forintot a Nemzeti Kulturális Alaptól. Ahhoz, hogy a munkálatok első fázisát megcsináljuk még kb. 1 millió forint adományra lenne szükség. Kérjük mindazokat, akik tudnak segíteni a két padtömb közötti fekete perselybe tehetik adományaikat, vagy csekken fizethetik be illetve a plébániára is behozhatják. Fogjunk össze, hogy őszre a 250 éves évfordulóra sikerüljön a feltárás és a konzerválás. Alapítványi misékkel is lehet támogtani a kápolnát.

7. Azokat a leendő elsősöket, akik Budapesten kezdik ősztől az egyetemet/főiskolát, hívő keresztények, és szeretnének hasonló gondolkodású és értékrendű emberekkel megismerkedni, szeretettel várjuk augusztus 21-24 között a Keresztény Gólyatáborba, Esztergomba. Bővebb információ a plakáton olvasható a hirdetőtáblán.

8. Bizonyára többen értesültek róla, hogy Vicze Lászlónak eddigi ügyintézőnek közös megegyezéssel június 1-jével megszűnt a munkaviszonya a Plébánián. Szeretném mindannyiunk nevében megköszönni 12 éves plébániai munkáját, és templomi szolgálatát. Az áldoztatás szolgálatát továbbra is vállalta. Kívánjuk neki, hogy befejezve megkezdett tanulmányait valóra tudja váltani gyerekkori álmát. Helyette nem vettünk fel senkit. Laci atya hétfőn, Csaba atya pedig szerdán vállalt irodai szolgálatot. A többi napon Czirákiné Márti és Kuthy Szilvia fogadja a híveket.

9. A sekrestyében csíksomlyói zarándolatról készül fényképeket tartalmazó DVD-t adott le egyik résztvevő. A DVD másolásra elvihető. Másolás után vissza kell vinni azt a sekrestyébe, hogy mások is le tudják másolni. Ha valakinek esetleg problémát jelent a másolás, jelezze a sekrestyében.