Hirdetés - Évközi 11. vasárnap (2008. június 15-22.)

1. Csigi Péter Újmisés első szentmiséje június 15-én vasárnap (ma) délután fél 5-kor lesz itt a Belvárosi templomban. Utána szeretettel várja a híveket a közösségi Házba egy kis agapéra.

Az esti mise elmarad.

A két padtömb közötti faládikóban gyűjtünk adományokat az újmisés számára.

2. Ahogy már hirdettük a Remete kápolna belső restaurálására nyertünk 2 millió forintot a Nemzeti Kulturális Alaptól, ezért folytatódnak a restaurálási munkálatok. Szombatonként a reggeli szentmisék a továbbiakban a Remete kápolna helyett itt a Belvárosi templomban lesznek reggel fél 8-kor.

3. Már előre hirdetjük, hogy június 26-án csütörtökön az esti szentmise kórházkápolnában lesz, amelyet Bíró László püspök úr tart, mivel ezen a napon van a kápolna búcsúja.

Még kapható a Bíró püspök úrról készült könyv a sekrestyében.

4. Június 27-én Szent László napi ministráns búcsút szervezünk Püspökszentlászlóra. Hívjuk és várjuk az egyházmegye minden területéről a már szolgáló és a leendő ministránsokat. A program 9.00 órakor indul püspöki szentmisével, majd ezt követően egész nap játékok, vetélkedők, sportesemények várják a diákokat.

Találkozás 9.00-kor Hosszúhetény végénél, a parkolóban. Innen gyalog megyünk be Püspökszentlászlóra, ahol szabadtéri oltárnál mutat be szentmisét Mayer Mihály megyéspüspök. Érdeklődni és jelentkezni lehet a sajtoiroda@pphf.hu címen vagy a 30/630-8066-os telefonszámon, illetve a sekrestyében.

5. Bizonyára értesültek róla a testvérek, hogy a következő tanévet a katolikus iskola a Garay téri iskolaépületben kezdi meg, mert a város a lehető legjobb megoldást választva a Pécsi Egyházmegye számára értékesítette az ingatlant. Hálát adunk a Jó Istennek, köszönjük Szent Antalnak, akinek ünnepén született meg az önkormányzati döntés, és ezért került az Irgalmas Jézus oltárához, ahol Szent József mellett az iskola társvédőszentjeként tisztelhetjük. Köszönöm a város vezetőinek a pozitív hozzáállást és az egyházmegyének, hogy anyagi áldozatot is vállaltak azért, hogy gyermekeink méltó környezetben tudjanak keresztény módon nevelődni. Az első osztályba 22 gyermeket írattak be, ami több, mint amennyien elballagtak. A továbbiakban is egy-egy osztállyal folytatjuk az oktatást, természetesen a törvényes keretek között fel lehet tölteni a létszámot nemcsak az első osztályban, hanem a többi osztályokban is. A mai nap valóban Te Deum, hálaadás számunkra.

A Veni Sancte, vagyis az évnyitó szentmise augusztus 31-én vasárnap ¾9-kor lesz a katolikus iskolásoknak és a hittanos gyerekeknek. Mindenkinek tartalmas szünidőt kívánunk, és ne feledkezzünk meg a szentmiséről a nyár folyamán sem.