Hirdetés - Évközi 21. vasárnap (2008. augusztus 24-31.)

1. Augusztus 25-től, hétfőnként reggel 7 órakor ismét lesz szentmise az Újvárosi Templomban. Köszönjük mindazok munkáját, akik a takarításban részvettek.

2. A Remete kápolna restaurálási munkálatainak egy újabb szakasza befejeződött. Augusztus 27-én, szerdán a reggeli szentmise után lesz a kápolna takarítása, melyhez a hívek segítségét kérjük.

3. Augusztus 31-én a medugorjei Szentségimádás elmarad, mert a búcsúkor szombaton este lesz megtartva a Remetén.

4. Az alsóvárosiak Kalocsa, Kecskeméti útja augusztus 31-én lesz. A busz reggel 6 órakor indul a Domus mögötti parkolóból.

5. A Szent József Katolikus Iskola dolgozói hálásan köszönik az egyházközség azon tagjainak a munkáját, akik eljöttek az első nagytakarításra. Kérnénk mindazokat, akik még részt tudnának venni a munkálatokban, hogy kedden a hulladék elszállításában és az udvar rendbetételében, szerdától pedig az utolsó takarításokban segítsenek, hogy szeptember 1-től tiszta, rendes környezetben fogadhassuk az iskolánkba járó gyermekeket.

A Katolikus Iskola tanévnyitóval egybekötött szentmiséje lesz a Belvárosi templomban szeptember 1-én hétfőn, délután 3 órakor, melyet Mayer Mihály megyéspüspök tart, utána az új iskola épületének megáldása és tanévnyitó lesz az iskolában.

6. Faddon a Templom napja elnevezésű rendezvényre kerül sor, szeptember 14-én, melynek keretében délelőtt 10 órakor Bíró László püspök atya tart szentmisét. A rendezvényen jelen lesz Dr. Csókay András idegsebész illetve Dr. Papp Lajos szívsebész is. Este Pitti Katalin jótékonysági koncertje lesz a templomban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon olvashatók.

7. Mustármag családi napközi nyílik a Szt. Rita Katolikus Óvodában. 1-3 éves korú gyerekeket várnak, teljes ellátást biztosítanak 7. 00-17. 00 óráig. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

8. Értesítjük a kedves híveket, hogy Sziklai Tiborné, Panni néni, (újvárosi helyettes sekrestyés) aug. 18-án elhunyt. Temetése 2008. augusztus 25 -én hétfőn 11 órakor lesz.

9. Már előre hírdetjük, hogy az idei Remetei búcsú két hét múlva lesz. Szeptember 6-án déli 12 órától - délután 5 óráig Szentségimádási órák lesznek a lelkiségek vezetésével. Délután 5 órakor indulunk gyalogmenetben énekelve, imádkozva a Kápolnához, ahol este 6 órakor Mayer Mihály Püspök Úr tartja a búcsúnyitó szentmisét, majd keresztúti ájtatosság lesz, kérem a sekrestyében jelentkezzenek, akik szeretnének egy-egy állomásnál imádkozni, utána medugorjei Szentségimdás lesz. Este 9 órakor pedig a tavalyi évhez hasonlóan a gyalogosokat vegyük fel autóinkba. Vasárnap 10 órakor Rózsafűzér, fél 11-kor Bíró László püspök úr tartja a búcsúi misét, utána szentségi körmenet lesz. A kápolna 250 éves évfordulója alkalmából ezüstözött Remete kápolna érmeket lehet majd vásárolni a búcsú napján. A búcsúnapján Újvárosban a 10 órás a Belvárosban a 11 órás szentmise marad el.