Hirdetés - Évközi 24. vasárnap (2008. szeptember 14-21.)

1. Vasárnap (ma), Faddon a Templom napja elnevezésű rendezvényre kerül sor, Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

2. Ugyancsak 14-én, vasárnap (ma), délután 4 órakor Bíró László püspök úr misézik Cikón, ahová szeretettel várják a testvéreket.

3. Szeptember hónapban a szombat reggeli szentmisék a Remetén ½8-kor kezdődnek, hogy busszal is ki lehessen érni.

4. Kérem a sekrestyében vagy a plébánián jelezni, hogy milyen buszjáratokkal nincsenek megelégedve, a templom megközelíthetősége szempontjából, és írásban jelezzük a Polgármesteri hivatalban. Jövő héten lesz szüreti fesztivál, a buszok közlekedése megváltozik, kérem vegyék figyelembe.

Jövő vasárnap a Művelődési Ház szervezésében Sebestyén Márta koncert lesz a Belvárosi templomban, jegyek a Művelődési Házban válthatóak.

5. Az iskolai hitoktatás szeptember 8-tól hétfőtől kezdődött az iskolákban és a plébánián. A szülők az iskolában a plébánián vagy a sekrestyében jelezzék gyermekük beíratását a hittanra. Van lehetőség a város önkormányzati óvodáiban is a hittanfoglalkozásra, ahol szintén a szülők jellezzék ilyenfajta igényüket. A hittanórák rendjét a Belvárosi templom hirdetőtábláján olvashatjuk, illetve az iskolákban is ki van téve. A bérmálkozás előttieknek pénteken délután 4 órától van hittan a plébánián. A bérmálás utániaknak péntekenként este fél 7-től, vagy szombaton este 6 órától van lehetőségük hittancsoportba, illetve közösségbe járniuk.

A plébánián vagy a sekrestyében jelentkezzenek azok a felnőttek, akik szeretnének megkeresztelkedni illetve első áldozásra vagy bérmálásra készülni. Számukra katekumenátus kéthetente hétfőnként lesz. Az első alkalom szeptember 22-én jövő hétfőn ¾7-kor lesz.

6. Éveken át tartó előkészület után a Miasszonyunkról nevezett Szegény Iskolanővérek Kongregációjának Magyar Tartományában megalakult a társult tagok közössége és 2006. augusztusában ígéretet tett az első 12 tag.

Szeretnének eljutni azokhoz az emberekhez, akik az imádkozó és szolgáló Jézus Krisztus követését teljesebben kívánják élni, akik szívesen tartoznának egy szerzetesközösséghez és élnék annak karizmáját családjukban, munkahelyükön, egyházközségükben. Ez az úgynevezett Harmadrendi tagság. Ezért ismerkedő találkozásra hívjuk mindazokat (nőket, férfiakat), akiket érdekel a társult tagság szeptember 26-án pénteken az esti szentmise után este fél 7-től a szekszárdi Belvárosi Plébániára.

7. Dr. Csókay András agysebész tart könyvbemutatóval egybekötött előadást a Plébánia közösségi házában szeptember 14-én az esti mise után 7 órakor. Belépés díjtalan.

8. Léleképítő sorozat következő előadása szeptember 15-én, hétfőn (holnap) 18 órakor lesz a Babits Művelődési Központban, ahol Szarvas József színművész tesz vallomást az élet fontosnak ítélt dolgairól. Belépés díjtalan.

 9. Medugorjei Keresztút imafüzetek vásárolhatóak a sekrestyében 1.000,- Ft-os áron.

10. Keddenként délelőtt 10 órára Baba-mama klub van a Plébánián ahová szeretettel várjuk az anyukákat gyermekeikkel.

11. A Remetei ezüstözött érmek elfogytak, de aki szeretne rendelni, az megteheti a főbejáratnál lévő kisasztalkán lévő lapra iratkozzon fel megadva címét és telefonszámát és jelezze, hogy hány érmet szeretne. Van lehetőség díszdoboz rendelésre is a sekrestyében. Az érem 3.000,- Ft a díszdoboz 500,- Ft-ba kerül. Valószínű, hogy jövő vasárnapra már megérkeznek a most megrendelt érmek. Ezzel is támogatjuk a Remete kápolnát.