Hirdetés - Évközi 25. vasárnap (2008. szeptember 14-21.)

1. Felnőttek számára, akik szeretnének megkeresztelkedni, illetve első áldozásra vagy bérmálásra készülni katekumenátus kéthetente hétfőnként lesz. Az első alkalom szeptember 22-én hétfőn ¾7-kor lesz.

2. A tavaly indult Bibliakör foglalkozások jövő hétfőn szeptember 29-én az esti mise után folytatódnak a plébánián. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

3. Éveken át tartó előkészület után a Miasszonyunkról nevezett Szegény Iskolanővérek Kongregációjának Magyar Tartományában megalakult a társult tagok közössége és 2006 augusztusában ígéretet tett az első 12 tag.

Szeretnének eljutni azokhoz az emberekhez, akik az imádkozó és szolgáló Jézus Krisztus követését teljesebben kívánják élni, akik szívesen tartoznának egy szerzetesközösséghez és élnék annak karizmáját családjukban, munkahelyükön, egyházközségükben. Ez az un. Harmadrendi tagság. Ezért ismerkedő találkozásra hívjuk mindazokat (nőket, férfiakat), akiket érdekel a társult tagság szeptember 26-án, pénteken az esti szentmise után este fél 7-től a Belvárosi Plébániára. Szórólap a kisasztalkán található.

4. Keddenként délelőtt 10 órára Baba - mama klub van a plébánián, ahová szeretettel várjuk az anyukákat gyermekeikkel.

5. A Remetei ezüstözött érmek megérkeztek a díszdobozzal együtt. A sekrestyében vagy a plébánián hivatali időben átvehetők. Azok is vehetnek akik nem rendeltek mert egy kicsit többet rendeltünk.

6. Jövő vasárnap a két padtömb közötti faládikóban gyűjtünk a csiksomlyói Gergely István atya vezetett Csibész Alapítvány számára, amely az árvagyerekek ellátását segiti.

7. KÉSZ országos zarándok utat szervez Mátraverebély-Szentkútra, október 4-én szombaton. Információ és jelentkezés Szilvácsku Istvánnál, illetve a sekrestyében.

8. Jövő vasárnap szeptember 28-án délután 5 órakor medugorjei szentségimádás lesz a Belvárosi templomban.

9. Megérkeztek a jövő évi kalendáriumok, falinaptárak és gyerek falinaptárak. A sekrestyében megvásárolhatóak.

10. Már előre hirdetjük, hogy a felújított Újvárosi templom megáldása október 4-én, szombaton este 6 órakor kezdődő szentmise keretében lesz, ezért a Belvárosban azon a szombaton az esti mise elmarad. Arra a misére felvett miseszándékot Újvárosban mondjuk el. A szentmisét Mayer Mihály megyéspüspök tartja.