Hirdetés - Ádvent 1. vasárnap (2008. nov.30. - dec. 7.)

1. Egy hét múlva 8-án hétfőn ¾8-kor a katolikus iskolások miséje lesz a Belvárosi templomban

Jövő vasárnap diákmise lesz, amelyre a katolikus iskolásokon kívül várjuk a hittanos gyerekeket. Kérjük, előre üljenek az első gyónásra és előáldozásra készülők. Ezen a vasárnapon lesz várható a templomba a Mikulás is.

2. A héten első hétfő, délután 5 órakor Jézus Szíve Szentségimádás a kápolnában.

Első csütörtökön délután 1-től 6-ig csendes Szentségimádás a kápolnában.

A héten első péntek, délelőtt megyünk a betegekhez, akiknek ez a karácsonyi gyónásuk is lesz egyben. Gyóntatás a misék előtt és alatta a szokott módon.

3. Szombaton de. 9-től ministránsfoglalkozás, amelynek keretében lesz a próba a beöltözéshez.

4. Rorate misék keddtől szombatig lesznek reggel fél 7-kor a korábbi évekhez hasonlóan a lelkiségek közreműködésével.

Kedd: Neokatekumek és Karizmatikusok

Szerda: A katolikus iskolások és hittanosok (utána agapé a plébánián)

Csütörtök: Házashétvége

Péntek: Focolare, Karitasz és Máltai szeretetszolgálat

Szombat: Rózsafüzér Társulat és Jézus Szíve család

5. Aki szeretne Bibliát venni, megteheti a sekrestyében, az idén még fél áron 1. 500, - Ft-ért.

6. A Karitász javára a Belvárosi templomban 220 ezer forint jött össze, melynek 40 %-a helyi egyházközségi Karitásznak nyújt segítséget, hogy a rászorulókat megajándékozzák.

7. Az Első Szeretet Karizmatikus Közösség által december 6 -ra szervezett lelki napra a sekrestyében november 30-ig lehet feliratkozni, részletek a hirdetőtáblán olvashatók.
A közösség havi összejövetele, december 3-án, szerdán az esti szentmise után lesz a plébánián, melynek témája a lelki napra történő előkészület. Kérjük, hogy a tagok az ígért szentírás idézeteket hozzák magukkal. Mindenkit szeretettel hívunk!

8. A Kolping iskolában Nyílt nap lesz december 5-én minden érdeklődőt szeretettel várnak.

9. Iváncsits Tamás „A jó pásztor" című Brenner János vértanú pap életét feldolgozó színes magyar zenés filmdráma kerül levetítésre a plébánia közösségi házában december 7-én vasárnap du. 4 órától, a főszereplő jelenlétében. A helyszínen lehet megvásárolni a DVD-t 2.000,- Ft-os áron, ami karácsonyi ajándéknak is nagyon jó. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt. Nagyon jó és tartalmas film, lelki élményben leszünk gazdagabbak általa. Jöjjünk el minél többen.

10. 2008. december 6-án, szombaton a Bíró püspök Úr által celebrált esti mise után 7 órakor a Belvárosi templomban Lovász irén: „Égi hang" címmel rendkívüli léleképítő koncert lesz. Közreműködik még: Eperjes Károly és Kovács P. József. A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

11. A Házas hétvégések adventi régiós találkozója lesz jövő vasárnap december 7-én délután fél 3-tól Dunaföldváron, ahová sok szeretettel várnak minden hétvégést. Az utazáshoz beszéljünk össze, ki kivel megy.

12. Kérjük az Egyházközségi képviselőtestületi tagokat a póttagokkal együtt, hogy vegyék át meghívójukat a sekrestyében a december 9-én este fél 7-kor tartandó költségvetési gyűlésre.

13. Adventben és a karácsonyi időben a hosszabb hitvallást imádkozzuk a szentmiséken.

Mivel a püspök úr megnyitotta a millenniumi évet, ezért a jövő vasárnaptól kezdve a misék előtt 5 perccel a pécsi egyházmegye történetéből hallhatunk részeket, hogy felkészülhessünk a jubileumra.