Hirdetés - Ádvent 2. vasárnap (2008. december 7-14.)

1. Hétfőn (holnap) ¾8-kor a katolikus iskolások miséje lesz a Belvárosi templomban

2. December 13-án, szombaton délután 5 órától fatimai ájtatosság lesz.

3. Jövő vasárnap a 9 órás szentmise kertében lesz a ministránsok beöltözése.

4. Rorate misék keddtől szombatig lesznek reggel fél 7-kor a korábbi évekhez hasonlóan a lelkiségek közreműködésével.

Kedd: Neokatekumek és Karizmatikusok

Szerda: A katolikus iskolások és hittanosok (utána agapé a plébánián)

Csütörtök: Házashétvége

Péntek: Focolare, Karitasz és Máltai szeretetszolgálat

Szombat: Rózsafüzér Társulat és Jézus Szíve család

5. Nyílt nap lesz a Katolikus iskolában december 11-én csütörtökön 8-tól 11.40-ig. Minden érdeklődő szülőt szeretettel várunk.

6. Iváncsits Tamás „A jó pásztor" című, Brenner János vértanú pap életét feldolgozó színes magyar zenés filmdráma kerül levetítésre a plébánia közösségi házában december 7-én vasárnap (ma) délután 4 órától, a főszereplő jelenlétében. A helyszínen lehet megvásárolni a DVD-t 2.000,- Ft-os áron, ami karácsonyi ajándéknak is nagyon jó. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt. Nagyon jó és tartalmas film, lelki élményben leszünk gazdagabbak általa. Jöjjünk el minél többen.

7. Jövő hétvégén lesz az adventi lelkigyakorlatunk. December 12-től, péntektől vasárnapig. A lelkigyakorlat vezetője Lendvai Zoltán volt évfolyamtársunk rédicsi plébános lesz. Kérem pénteken is jöjjünk el minél többen, hogy megtiszteljük, hiszen messziről jön hozzánk. Mindhárom nap este 6 órakor kezdődő misék keretében lesz a lelkigyakorlatos beszéd, előtte egy órával délután 5 órától gyónási lehetőség.

Újvárosban a fél 8-s mise előtt és alatt gyóntat a lelkigyakorlatos atya.

8. A 3-4 osztályos gyerekek számára dec. 13-án, szombaton délelőtt 9 órától lesz lelkinap a plébánián, a 4. osztályosoknak karácsonyi gyónással, utána ajándékkészítés lesz a gyerekek számára. Kb. délig tart a program.

A felsősök és nagyobbak számára délután 3 órától lesz a lelki nap gyónási lehetőséggel. A pénteki hittanosok szombaton jöjjenek el a lelki napra.

9. Kérjük az Egyházközségi képviselőtestületi tagokat a póttagokkal együtt, hogy a december 9-én este fél 7 -kor tartandó költségvetési gyűlésre jöjjenek el.

10. Mától kezdve a misék előtt 5 perccel a pécsi egyházmegye történetéből hallhatunk részeket, hogy felkészülhessünk a jubileumra.

11. Kérjük azon betegek bejelentését, akik karácsonyra szeretnének gyónni és áldozni. December 22-én hétfőn délelőtt megyünk hozzájuk.

12. A plébánia egyik ifjúsági közössége, a Mazsolák karácsonyi jótékonysági akciót hirdetetett „Egy csomag szeretet" címmel. Az akció lényege, hogy minden segíteni szándékozó egy kisgyermek keresztnevét és életkorát kapja meg, így személyre szabottan tudja összeállítani az ajándékot. További részleteket a hirdetőtábláról és a kisasztalkán található szórólapokról lehet megtudni. Feliratkozási lehetőség a sekrestyében. Az ajándékok leadhatóak ezen a héten hivatali időben a plébánián vagy a következő hétvégén a szentmisék után a főbejáratnál.