Hirdetés - Ádvent 3. vasárnap (2008. december 14-21.)

1. Rorate misék keddtől szombatig reggel fél 7-kor a korábbi évekhez hasonlóan a lelkiségek közreműködésével. Szerdán a gyerekek és kísérőik számára agapé a plébánián.

2. Iváncsits Tamás A jó pásztor című Brenner János vértanú pap életét feldolgozó színes magyar zenés filmdráma DVD-t 2.000,- Ft-os áron, meg lehet vásárolni a sekrestyében.

3. Vasárnap este 6 órakor kezdődő misék keretében lesz a lelkigyakorlat utolsó estéje, előtte egy órával délután 5 órától gyónási lehetőség.

4. Kérjük azon betegek bejelentését, akik karácsonyra szeretnének gyónni és áldozni. December 22-én hétfőn délelőtt megyünk hozzájuk.

5. Idős egyedülálló testvérek számára a Karitász szervezésében szerdán december 17-én délután 4 órától lesz karácsonyi összejövetel a plébánia közösségi házában, ahová szeretettel várjuk az érdekelteket.

6. A plébánia egyik ifjúsági közössége, a Mazsolák karácsonyi jótékonysági akciót hirdetetett „Egy csomag szeretet" címmel. Ajándékok leadhatóak ezen a héten hivatali időben a plébánián, a hétvégén a szentmisék után a főbejáratnál.

7. A Kairosz kiadó Mayer Mihály püspök úrról is kiadott egy interjúkötetet, amelyet meg lehet vásárolnia sekrestyében vagy a plébánián. Ára 1.500,- Ft, amelyből 600,- forinttal a Remete kápolnát támogatjuk.

Jövő vasárnap december 21-én este 6 órakor Mayer Mihály püspök úr misézik a Belvárosi templomban és utána dedikálással egybekötött könyvbemutató lesz a közösségi házban, ahová sok szeretettel várjuk a testvéreket.

8. Szintén jövő vasárnap az esti mise előtt este fél 6-tól a Liszt Ferenc pedagógus Kórus tart egy rövid hangversenyt egyházi énekekből, ahová szeretettel várjuk a testvéreket.

9. A Katolikus Karitász decemberben egy összefogási akciót szervezett „Egymillió csillag a szegényekért" címmel, csatlakozva 12 ország akciójához, amely arra hivatott, hogy karácsony közeledtével ne felejtkezzünk el a szegényekről, idősekről, betegekről. A gyertya, melyet értük gyújtunk, - sajnos csak limitált számban - a templom kijáratnál kis asztalkán található. Mellette egy persely, amelybe a gyertyákért felajánlott adományt be lehet dobni. Karitász naptár 2009. évre szintén kis számban kapható. A felajánlott adományból a karitász élelmiszert vásárol a szegények megsegítésére. Az akció időpontja: dec. 14-én (ma) a vasárnapi szentmisék után a főbejáratnál.

10. Az egyházközségi farsangi bál 2009. január 17-én szombaton lesz a plébánia közösségi házában este 7 órától. Jelentkezni korlátozott számban lehet hétvégén a sekrestyében, hét közben a plébánián, telefonon vagy személyesen megjelölve, hogy hányan jönnek. A bál rendezését a plébánia vendéglátó csoportja vállalta magára. Belépő 3.000,- Ft, amely tartalmazza a hidegtálas vacsorát és az élőzenét. Tombola tárgyat személyenként hozzunk magunkkal. Az eddigi szervezőknek Falussy Máriának és Posta Péternek levélben köszöntem meg eddigi áldozatos munkájukat. Szeretettel várjuk őket is a bálba.

11. December 15-én hétfőn este 18 órakor a megszokott helyen, Szekszárdon a Babits Művelődési Központban Léleképítő. Előadó: Kovács Ákos énekes - zenész: Krúdy estje, Házigazda, beszélgető társ: Szigethy Gábor irodalomtörténész. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! BELÉPÉS DÍJTALAN.