Hirdetés - Ádvent 4. vasárnap (2008. december 21-28.)

1. A héten, kedden és szerdán lesznek a Roráté misék, szerdán a mise után agapé a plébánián.

2. December 22-én hétfőn délelőtt megyünk a betegekhez.

3. A Kairosz kiadó Mayer Mihály püspök úrról is kiadott egy interjúkötetet Jézussal az úton címmel, amelyet meg lehet vásárolnia sekrestyében vagy a plébánián. Ára 1500 Ft, amelyből 600,- forinttal támogatjuk a Remete kápolnát.

Vasárnap (ma) este 6 órakor Mayer Mihály püspök úr misézik a Belvárosi templomban és utána dedikálással egybekötött könyvbemutató lesz a közösségi házban, ahová sok szeretettel várjuk a testvéreket, és hozzák el a már megvásárolt könyvet.

4. Szintén vasárnap az esti mise előtt este fél 6-tól a Liszt Ferenc pedagógus Kórus tart egy rövid hangversenyt egyházi énekekből, ahová szeretettel várjuk a testvéreket.

5. December 24-én, szerdán délután 4 órakor szentmise lesz pásztorjátékkal, a katolikus iskolások előadásában. Hozzuk el kisebb gyermekeinket is erre a misére.

Mindkét templomban szenteste éjfélkor lesznek az éjféli misék.

Karácsony első és másnapján vasárnapi miserend lesz szintén mindkét templomban.

Szombaton december 27-én este 6 órakor görög katolikus szentmise lesz, amelyet a Bodogán László pécsi paróchus mellett egy újmisés atya is tart.

6. Szentcsalád vasárnapján lesz a jubiláló házaspárok megáldása, Bíró püspök őr vezetésével. Kérjük az 1, 5 és ötévente felfelé jubilálós házaspárokat a 11 órás misén az első padokba üljenek. A mise után egy koccintásra szeretettel hívjuk az ünnepelteket a közösségi házba. Bort és pogácsát a mise előtt elehet beadni a plébánián.

7. Bíró László püspök úr beiktatása január 9-én, pénteken lesz a budapesti szent István Bazilikában. Az alsóvárosiak szerevezésben, már egy busz megtelt. Amennyiben még lenne egy buszra való jelentkező, akkor indítunk még egy buszt. Kérjük az év végéig jelentkezni a sekrestyében vagy a plébánián. Útiköltség 3.000,- Ft.

8. Akik jövőre szeretnének esküdni, kérjük újév után, jelentkezzenek hivatali időben a plébánián, hogy be tudjanak kapcsolódni a közös jegyes oktatásba.

9. Szilveszterkor az újvárosban délután 5 órakor, a Belvárosban este 6 órakor lesznek a szentmisék év végi hálaadással és beszámolóval.

Már előre hirdetjük, hogy Újév napján az Újvárosi templomban a fél 8-as mise elmarad, a korai időpont miatt a hívek kevés létszámmal vennének részt ezen a misén..

10. Megjelent a Családunk egyházközségi újság karácsonyi száma. Köszönöm mindazoknak, akik írtak belel, illetve, akik a kiadásával fáradoztak. Találhatunk a családunkban egy kérdőívet, amin a katolikus iskola szeretné felmérni a katolikus szülők igényét véleményét az iskolával kapcsolatban. Kérjük újévig az újságos asztalkán a gyűjtőedénybe bedobni a válaszokat.

Az Újember és Keresztény élet dupla számmal jelent meg, ami azt jelenti, hogy az ára is dupla annyiba kerül. Jövő vasárnap viszont nem jelenik meg. Megjelent az Adorémus januári száma is.

10. Az egyházközségi farsangi bál 2009. január 17-én szombaton lesz a plébánia közösségi házában este 7 órától. Jelentkezni korlátozott számban lehet hétvégén a sekrestyében, hét közben a plébánián, telefonon vagy személyesen megjelölve, hogy hányan jönnek. A bál rendezését a plébánia vendéglátó csoportja vállalta magára. Belépő 3.000,- Ft, amely tartalmazza a hidegtálas vacsorát és az élőzenét. Tombola tárgyat személyenként hozzunk magunkkal.