Kedves Szlk! Kedves Gyerekek!
Szekszrdon mr tbb mint 20 ve tevkenykedik a 608. Schola Caritatis Cserkszcsapat, melynek clja, hogy valban a szeretet iskolja legyen a fiatalok szmra, s felksztse ket a felntt letre. Mindezt a cserkszet elvei s mdszerei segtsgvel kvnjuk megvalstani, mely mindenki szmra nyitott, aki elfogadja a cserkszet alaprtkeit.

Mi is az a cserkszet?
A cserkszet egy vallsos alapokon mkd ifjsgi mozgalom, melynek fontos eleme a hit, a testvries s vidm kzssg, a cselekedve s jtkosan trtn tanuls, a termszet s a haza szeretete, a kultra s az egyetemes emberi rtkek elfogadsa, a hatrokon s etnikai hovatartozson tvel kzssgi er. A tartalmasan egytt eltlttt id segt bennnket talpraesett, kiegyenslyozott, letvidm s tartssal rendelkez felnttekk vlnunk, melyre a mai vilgban egyre nagyobb szksg van.

Cserkszetnk alapja a rendszeres heti rsi foglalkozs, melyet minden vasrnap 10:00-11:30 kztt tartunk a belvrosi plbnin. Emellett kirndulunk, tborozunk, sokat jtszunk s sok ms izgalmas programon vesznk rszt.

Hogyan lehet minket megtallni?
Amennyiben fel szeretnk venni velnk a kapcsolatot, btran keressk meg csapatparancsnokunkat, rajvezetinket, e-mailben, vagy telefonon. Az aktulis elrhetsgeinket honlapunkon: www.608.hu a Hzszm men alatt tallhatjk meg! Kpeinket s hreinket feltltjk a csapat facebook oldalra (https://www.facebook.com/scholacaritatis), rdemes rajta sztnzni! Vezetink szemlyesen is elrhetek a vasrnapi rsi foglalkozsok eltt, 9:45-10:00 kztt, btran keressk meg ket! Rszletesebb lerst pedig itt tallnak: http://goo.gl/uu6sFq

Hogyan lehet hozznk csatlakozni?
A legegyszerbb hozznk kisiskolsknt csatlakozni, minden pros vben joncokat toborzunk az 1. s 2. osztlyos tanulk krbl. Ezeknek a toborzsoknak a pontos rszleteit az adott v augusztusnak vgn, szeptembernek elejn a templomban hirdetjk, s az internetre is feltesszk.

Termszetesen idsebbek is csatlakozhatnak csapatunkhoz. Csatlakoztak mr hozznk felssk, kzpiskolsok, st egyetemistk is! s egyikk sem bnta meg! Az idsebb korosztlynak is sokat tud adni a cserkszet, izgalmas programokat, igaz bartokat, tudst s letrevalsgot.Copyright © Szekszárdi Római Katolikus Plébánia 2018